БОГОСЛУЖІННЯ В ДЕНЬ СВЯТА ХРЕЩЕННЯ ГОСПОДНЬОГО

Опубліковано: 19 січня 2021 р. 12:00








В день свята Богоявлення, Хрещення Господа Бога і Спаса нашого Ісуса Христа, 19 січня 2021 року, єпископ Одеський і Балтський Павло очолив Божественну Літургію свт. Іоана Золотоустого у кафедральному соборі Різдва Христового міста Одеси.

За богослужінням були піднесенні додаткові прохання про визволення нашої Батьківщини від нашестя чужинців, утвердження в Україні єдиної Помісної Православної Церкви, за воїнів-захисників Української держави, за добробут, мир, здоров’я і спасіння наше, щоб Господь Бог наш допомагав нам у всьому.

Після потрійної єктенії, де були прочитані всі записки які парафіянин принесли особисто, а також надіслані онлайн, лунала всеукраїнська молитва за припинення пошесті згубної (епідемії).

Після прочитання Євангелія владика виголосив проповідь в якій розповів про значення Богоявлення у житті і спасінні людей, привітав парафіян зі святом, побажав земних благ.
Його Преосвященству співслужили духовенство кафедрального собору: протоієрей Ярослав Бугринець і протоієрей Андрій Волошин.

У святковий цей день храм був наповнений вірянами, які прийшли, щоб помолитись і прославити Бога за Його великі благодіяння, а також набрати освяченої Йорданської води.

По завершенні Божественної літургії на честь євангельської події, під спів тропаря «Глас Господній над водами лунає…» владика Павло у співслужінні духовенства звершив чин Великого освячення води.

Привітавши присутніх з величним святом, архіпастир окропив усіх освяченою водою.











































Pоздрукувати матеріал