ДУХОВЕНСТВО КАФЕДРАЛЬНОГО СОБОРУ РІЗДВА ХРИСТОВОГО ОДЕСЬКОЇ ЄПАРХІЇ ПРАВОСЛАВНОЇ ЦЕРКВИ УКРАЇНИ ВІДСЛУЖИЛО МОЛЕБЕН, ЗАСВІДЧИВШИ ТУРБОТУ ЦЕРКВИ ПРО ВСІХ СВОЇХ ДІТЕЙ, РОЗДІЛЯЮЧИ З НАРОДОМ ТЯГАР ВИМУШЕНИХ ОБМЕЖЕНЬ

Опубліковано: 18 березня 2020 р. 12:00


Враховуючи Практичні настанови для єпископату, духовенства і вірних Православної Церкви України, затверджені Священним Синодом 17.03.2020 р., у зв’язку з оголошеною пандемією особливо небезпечної коронавірусної хвороби (COVID-19), Літургія Ранішосвячених Дарів у кафедральному соборі Різдва Христового Одеської єпархії мала відбутися з турботою про вірних, в залежності від обмежень, які вводяться органами державної влади та місцевого самоврядування, зокрема, на пересування та на роботу громадського транспорту, обмежень щодо можливої кількості одночасного зібрання певної кількості осіб (не більше 10).



Усі вимоги Практичних настанов та рішень Держави було дотримано, однак, заборонений у священослужінні Православною Церквою України Віталій Сеник самовільно зачинив собор, посилаючись на так звані рішення так званих «парафіяльних зборів» так званої «громади» неіснуючого на сьогодні київського патріархату.


З метою запобігання провокацій, клірики собору Різдва Христового та декілька вірян з благословення єпископа Одеського та Балтського ПЦУ Павла, провели молебен біля стін храму та просили інших мирян залишатися вдома, долучаючись до спільної молитви через засоби відео трансляції, що велася наживо.


Під час молебну лунали щирі слова до Бога про захист нашого народу від пошесті та чужинської навали:


«Господи, Боже наш, багатий милосердям і милістю, що Своїм мудрим Провидінням керуєш нашим життям, вислухай нашу молитву, прийми покаяння за гріхи наші, припини пошесть згубну, яка спіткала нас, як Ти і раніше припиняв згубні пошесті серед людей.


Милосердний Спасителю, захисти здоров’я тих, хто на Тебе уповає. Лікарю душ і тіл наших, дай одужання тим, що хворіють, і підведи їх з ложа недуги та страждань. Благослови, Господи, укріпи і захисти Своєю благодаттю усіх тих, хто з благодійністю і жертовністю піклується про хворих вдома чи в лікарнях.


Визволи людей в нашому місті Одеса, в нашій країні і по всьому світу від пошесті згубної, від хвороб і страждань та навчи нас цінувати життя і здоров’я як Твої дари. Дай нам, Боже, Твій мир і наповни наші серця непохитною вірою в Твій захист, надією на Твою підтримку і любов’ю до Тебе і наших ближніх.


Твоє бо є щоб милувати і спасати нас, Боже наш, і Тобі славу возсилаємо, Отцю, і Сину, і Святому Духу, нині і повсякчас і навіки віків. Амінь».


Під час молебну співслужили секретар Одеської єпархії протоієрей Теодор Оробець, клірики кафедрального собору Різдва Христового протоієрей Ярослав Бугринець, протоієрей Андрій Волошин, клірик Свято-Троїцького храму протоієрей Ігор Бондаренко.



Pоздрукувати матеріал