КАФЕДРАЛЬНИЙ СОБОР ОДЕСЬКОЇ ЄПАРХІЇ ВІДЗНАЧИВ СВОЄ ПРЕСТОЛЬНЕ СВЯТО

Опубліковано: 07 січня 2021 р. 12:00



В день свята Різдва Господа нашого Ісуса Христа 07 січня 2021 року, єпископ Одеський і Балтський Павло очолив святкову Божественну Літургію свт. Іоана Золотоустого у кафедральному соборі Різдва Христового міста Одеси.

Його Преосвященству співслужило духовенство кафедрального собору: настоятель протоієрей Теодор Оробець та клірики собору протоієрей Ярослав Бугринець і протоієрей Андрій Волошин.

За богослужінням були піднесенні додаткові прохання про визволення нашої Батьківщини від нашестя чужинців, утвердження в Україні єдиної Помісної Православної Церкви, за воїнів-захисників Української держави, за добробут, мир, здоров’я і спасіння наше, щоб Господь Бог наш допомагав нам у всьому, також після потрійної єктенії, де були прочитані всі записки які прихожани принесли особисто, а також надіслані ойцнлайн, лунала всеукраїнська молитва за припинення пошесті згубної (епідемії).

Після прочитання Євангелія керуючий єпархією зачитав різдвяне послання Блаженнійшого Митрополита Київського і всієї України Епіфанія.

На завершення Літургії єпископ Павло виголосив проповідь, привітав віруючих зі храмовим святом, побажав земних благ та закликав на усіх присутніх Боже благословення.

Після проповіді єпископ Павло від імені Предстоятеля Православної Церкви України Блаженнійшого Митрополита ЕПІФАНІЯ вручив активним парафіянам Благословенні грамоти Митрополита Київського та всієї України та архієрейські подяки, а настоятель собору протоієрей Теодор Оробець від усієї повноти Одеської єпархії привітав архіпастиря з Днем народження та Різдвом Христовим, до слів привітань, від усієї громади собору, також приєдналися парафіяни та подарували від вірян собору букет квітів.

Завершилося богослужіння співом різдвяних колядок та частуванням смаколиків.

Pоздрукувати матеріал