КАПЕЛАНИ ОДЕСЬКОЇ ЄПАРХІЇ ВЗЯЛИ УЧАСТЬ У МОЛИТОВНОМУ ЗАХОДІ "БОЖЕ, НАМ ЄДНІСТЬ ПОДАЙ", ЩО ВІДБУВСЯ У СТОЛИЦІ

Опубліковано: 30 березня 2019 р. 22:00


З ініціативи Всеукраїнської ради церков і релігійних організацій та за підтримки Президента України 30 березня 2019 року оголошено днем молитви і посту в намірах чесних і мирних президентських виборів.


З цього приводу у Києві, біля памятника святому рівноапостольному князю Володимиру Великому, відбувся молитовний захід "Боже, нам єдність подай", в якому під час заходу з молитвами звернулися 8 представників ВРЦіРО з різних релігійних конфесій.



Розпочав молитву предстоятель Православної Церкви України Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Епіфаній.


Митрополит Епіфаній підніс особливу молитву, у якій висловив подяку Богові за милості до українського народу та попросив для всіх мудрості і любові до України, щоб зробити свій вибір згідно з волею Божою:


“За даром Твоїм, Спасителю наш, ми отримали державну незалежність, а разом з нею і відповідальність за її управління. Нині маємо обрати Главу держави Української – надихни нас, Господи, зробити вірний і відповідальний вибір, бо від цього залежить майбутнє всіх нас. Віджени від нас і всього народу нашого дух неправди і омани, втихомир пристрасті, зруйнуй всі злі задуми, проти країни нашої супротивниками спрямовані” – зокрема виголосив у молитві Предстоятель.


Його Блаженство супроводжували: митрополит Черкаський і Чигиринський Іоан, архієпископ Вишгородський Агапіт, єпископ Васильківський Лаврентій, столичне духовенство та військові капелани.


З благословення єпископа Одеського і Балтського Павла взяли участь у молитовному заході і капелани Одеської єпархії: протоієрей Василь Вирозуб, протоієрей Іван Гуменюк, протоієрей Андрій Ляшик та протоієрей Михайло Базилько.


На молитовному заході було присутнє і керівництво держави на чолі з Президентом України Петром Порошенком, який прийшов помолитися разом з родиною, а також українські воїни, громадські діячі, політики, представники культури та небайдужі Кияни.


Президент України Петро Порошенко наголосив на важливості ключового прохання сьогоднішньої молитви – єдність всіх церков, єдність держави, єдність народу і єдність нації.


«Ви почули, що сьогодні ми також молилися за наших воїнів, які віддали своє життя за українську землю, за нашу свободу. І ми молилися за мудрість – мудрість народу, який завтра буде визначати майбутнє України», - сказав Петро Порошенко.


Особливого молитовного стану додав спів хору Київської православної богословської академії. Студенти духовної школи разом з капеланами Православної Церкви України також молилися за мир і єдність.


Боже, нам єдність подай!






Pоздрукувати матеріал