КЕРУЮЧИЙ ОДЕСЬКОЮ ЄПАРХІЄЮ УПЦ (ПЦУ) ОСВЯТИВ ПАМ’ЯТНИЙ ХРЕСТ ТА МОНУМЕНТ ЗАСНОВНИКУ СЕЛА КОЗАКУ ОЛЕШКУ НА ТЕРИТОРІЇ ЕТНОФЕСТИВАЛЮ КОДИМА – ФЕСТ

Опубліковано: 15 червня 2019 р. 20:00


Подія відбулася у селі Івашків Кодимського району, де саме і встановлено козацький хрест, який присвячено переможній битві 1693 року. Пам’ятний знак із кам’яної брили власноруч створив скульптор Владислав Ільницький. Зазначимо, пам’ятний знак важить дві з половиною тони.


Як свідчать історичні хроніки та літописи, «битва на Кодимі» відбулася восени 1693 року. Семитисячному загону під командуванням Семена Палія вдалося перемогти військо противника, яке значно переважало їх за чисельністю.



Керуючий Одеською єпархією Української Православної Церкви (ПЦУ) єпископ Павло освятив козацький хрест, монумент засновнику села козаку Олешку та відзначив, що історична пам’ять українців – один з рецептів виходу з духовної кризи, в якій опинилося наше суспільство.


- Ми вдячні Господу, що сьогодні маємо щастя молитися у своїй рідній, незалежній, єдиній помісній Українській Православній Церкві. Тож, утверджуймося разом в істинній вірі та йдімо тією дорогою, якою закликав крокувати Господь наш Ісус
Христос, - відзначив Преосвященніший Павло.


Освячення козацького хреста та монументу відбулося у рамках традиційного етнофестивалю - наймасштабнішого культурного заходу на території північної Одещини.








Pоздрукувати матеріал