КЕРУЮЧИЙ ОДЕСЬКОЮ ЄПАРХІЄЮ ЄПИСКОП ПАВЛО ОЧОЛИВ МОЛЕБЕНЬ В ПАМ’ЯТЬ ПРО КОЗАЦЬКОГО ПОЛКОВНИКА СЕМЕНА ПАЛІЯ ТА ЙОГО ВОЇНІВ

Опубліковано: 11 квітня 2019 р. 16:00


В Причорноморській Перлині пролунали слова молитви за українськими воїнами та перемогу Українського війська над підступними російсько-путінськими окупантами, за збереження життя кожного українського воїна, які у наші дні боронять нашу Вітчизну від чужинців.


Очолив молебень єпископ Одеський і Балтський Преосвященний Павло.



Традиційно захід відбувся в Лузанівському парку у меморіального хреста на місці події, яка ввійшла у нашу історію у квітні 1691-го року. Саме тоді козацький полковник Семен Палій на чолі двох сотень звитяжців вистежив і напав на великий татарський загін, який на чолі двох вельмож (Девлет-Гірея і Бат-Гірея) повертався після війни з Угорщини, Валахії і Молдови і слідував від Аккермана до Очакова повз Качибей - сучасну Одесу.


Відомо, що козаки Палія напали на татар зненацька «на самому Пересипу», завдали великих втрат і отримали кілька «язиків». Одного відправили до Мазепи, а той до царя Петра I в Москву, а також звільнили майже 100 полонених молдован, угорців і волохів, а залишки татарського загону козаки переслідували аж до самого Очакова.


Організували захід Чорноморське Гайдамацьке З’єднання та Товариство організацій учасників АТО Одещини.


Керуючому Одеською єпархією співслужив благочинний Білгород-Дністровського і Ізмаїльського районів, заступник головного капелана Одеської єпархії, настоятель храму Святого Рівноапостольного князя Володимира міста Білгород-Дністровська протоієрей Іоанн Гуменюк.






Pоздрукувати матеріал