КЕРУЮЧИЙ ЄПАРХІЄЮ ОЧОЛИВ БОГОСЛУЖІННЯ У ХРАМІ ПОКРОВИ ПРЕСВЯТОЇ БОГОРОДИЦІ МІСТА ЮЖНЕ

Опубліковано: 14 жовтня 2018 р. 16:00


14 жовтня 2018 року, у неділю 20-ту після П’ятидесятниці, коли Свята Православна Церква святкує Покрову Пресвятої Владичиці нашої Богородиці і Приснодіви Марії, на запрошення протоієрея Миколая Віщуна єпископ Одеський і Балтський Павло відвідав парафію Покрови Пресвятої Богородиці міста Южне, де очолив святкове Богослужіння.


За Літургією були піднесенні додаткові прохання про визволення нашої Батьківщини від нашестя чужинців та створення в Україні єдиної Помісної Православної Церкви, а також особливі прохання за воїнів-героїв, які захищають нашу країну.



Наприкінці богослужіння архіпастир виголосив проповідь та привітав громаду із престольним святом, а настоятеля Свято-Покровського храму протоієрея Миколая Віщуна нагородив: «Благословенною Грамотою за щиру працю на користь Святої Православної Церкви з нагоди 1030-річчя хрещення Руси-України», і побажав усім молитовного покрову і заступництва Божої Матері.


По завершенні літургії навколо церкви відбулася традиційна хресна хода, під час якої було прочитано Євангеліє, а Преосвященнійший владика окропив святою водою парафіян.


На завершення святкування керуючий єпархією разом з духовенством із різних конфесій міста Южне відслужив заупокійну літію за всіма загиблими воїнами.











Pоздрукувати матеріал