КЕРУЮЧИЙ ЄПАРХІЄЮ ОЧОЛИВ БОГОСЛУЖІННЯ У ХРАМІ ВЕЛИКОМУЧЕНИКА ДИМИТРІЯ СОЛУНСЬКОГО СЕЛА НОВОГРАДІВКА

Опубліковано: 07 жовтня 2018 р. 16:00


07 жовтня 2018 року, у неділю 19-ту після П’ятидесятниці в день, коли Свята Православна Церква вшановує пам'ять Прп. Феодосія Манявського (1629), на запрошення протоієрея Віталія Хомича, єпископ Одеський і Балтський Павло відвідав парафію Великомученика Димитрія Солунського села Новоградківка Овідіопольського району, де очолив святкове Богослужіння.


За Літургією були піднесенні додаткові прохання про визволення нашої Батьківщини від нашестя чужинців та створення в Україні єдиної Помісної Православної Церкви.



Наприкінці богослужіння архіпастир виголосив проповідь.


На завершення святкування керуючий єпархією привітав настоятеля протоієрея Віталія Хомича з ювілеєм 50-річчя від Дня народження та з благословення Святішого Патріарха Київського і всієї Руси-України Філарета вручив ювіляру благословенну грамоту, подякувавши за глибоку віру, плідну працю на ниві Христовій і велику жертовність, слова привітань отцю Віталію висловили також багато прихожан, для яких довгі роки він являється духовним наставником, а хор урочисто в його честь заспівав Многоліття.


Його Преосвященству співслужили: настоятель св. Дмитрівської парафії, с. Новоградківка протоієрей Віталій Хомич, секретар єпархіального управління протоієрей Теодор Оробець, благочинний Біляївського району протоієрей Василь Єдин, настоятель парафії святителя Миколая чудотворця міста Чорноморськ, член єпархіальної Ради протоієрей Михайло Щерба та настоятель св. Покровської парафії с. Біляївка протоієрей Богдан Біда.





















Pоздрукувати матеріал