КЕРУЮЧИЙ ЄПАРХІЄЮ ОЧОЛИВ СВЯТКОВЕ БОГОСЛУЖІННЯ У ХРАМІ СВТ. МИКОЛАЯ ЧУДОТВОРЦЯ М. ЧОРНОМОРСЬК

Опубліковано: 22 травня 2019 р. 16:00


22 травня 2019 року, у день пам’яті перенесення мощей святителя і чудотворця Миколая з Мир Лікійських у м. Бар, на запрошення протоієрея Михайла Щерби, єпископ Одеський і Балтський Павло відвідав парафію святителя Миколая Чудотворця м. Чорноморськ, де очолив святкове Богослужіння.


Цього року разом з днем пам'яті про перенесення мощей святителя Миколая, архієпископа Мир Лікійських, Чудотворця ми святкуємо свято, яке належить до названих малих Господських свят - Переполовення Пятидесятниці. Переполовення має за мету зміцнити нас у вірі у воскреслого Христа, закликати зберігати Божі Заповіді та приготуватися до Господнього Вознесіння й Зішестя Святого Духа.



При вході до храму єпископа Павла зустріли віряни зі словами привітання та передали владиці запашний коровай.


За богослужінням були піднесенні додаткові прохання про визволення нашої Батьківщини від нашестя чужинців, утвердження в Україні єдиної Помісної Православної Церкви, за звільнення військовополонених моряків ВМС ЗС України і бранців Кремля.


На запричасному проповідь виголосив протоієрей Теодор Оробець.


Після Літургії відбувся хресний хід до нового храму, який знаходиться у стадії будівництва, біля якого було звершено водосвятний молебень зі зверненням до святителя Миколая Чудотворця.


Наприкінці богослужіння архіпастир виголосив проповідь, привітав паству зі святом та благословив усіх присутніх.


Його Преосвященству співслужили: секретар єпархіального управління протоієрей Теодор Оробець, виконуючий обов'язки обласного благочинного, настоятель храму святителя Миколая чудотворця - протоієрей Михайло Щерба, благочинний Біляївського р-н., член єпархіальної ради, настоятель Свято-Успенського храму с. Мирне - протоієрей Василь Єдин, благочинний Білгород-Дністровського р-н., настоятель храму Святого Рівноапостольного князя Володимира міста Білгород-Дністровського - протоієрей Іван Гуменюк, клірик кафедралоьного собору Різдва Христового м. Одеса - протоієрей Ярослав Бугринець, настоятель св. Дмитрівської парафії, с. Новоградківка - протоієрей Віталій Хомич, настоятель св. Покровської парафії, с. Біляївка - протоієрей Богдан Біда, настоятель храму блгвв. князів страстотерпців Бориса і Гліба м. Теплодар - протоієрей Михайло Козак та запрошене духовенство з інших єпархій.










Pоздрукувати матеріал