КЕРУЮЧИЙ ЄПАРХІЄЮ СПІВСЛУЖИВ ПРЕДСТОЯТЕЛЮ У ВИДУБИЦЬКОМУ СВЯТО-МИХАЙЛІВСЬКОМУ МОНАСТИРІ

Опубліковано: 04 серпня 2018 р. 14:00


Вже стало доброю традицією щороку в день пам’яті святої Марії Магдалини 4-го серпня звершувати урочисті богослужіння в Георгіївському соборі Свято-Михайлівського Видубицького монастиря – в місці, де в цей день знаходиться ікона рівноапостольної, написана на святій горі Афон з часточкою її мощей. У цей день на запрошення намісника Видубицького монастиря митрополита Переяславського і Білоцерківського Епіфанія, до обителі для участі у святкових боослужіннях прибув єпископ Одеський і Балтський Павло.



В сам день свята, 4 серпня 2018 р., урочисте богослужіння очолив Святійший Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет.


Його Святості співслужив Патріарший намісник, митрополит Переяславський і Білоцерківський Епіфаній, митрополит Білгородський і Обоянський Іоасаф, митрополит Черкаський і Чигиринський Іоан, митрополит Івано-Франківський і Галицький Іоасаф, архієпископ Чернігівський і Ніжинський Євстратій, Керуючий справами Київської Патріархії архієпископ Вишгородський Агапіт, архієпископ Полтавський і Кременчуцький Федір, єпископ Житомирський і Овруцький Паїсій, єпископ Одеський і Балтський Павло, єпископ Васильківський Лаврентій, єпископ Адріан (Кулик) та численне духовенство Києва та Київської області.


За богослужінням молилася велика кількість богомольців, вірних, які звертаюся до святої кожен зі своїми молитовними проханнями.


Після завершення богослужіння та молебню до святої рівноапостольної Марії Магдалини Патріарший намісник подякував Святійшому владиці, усьому духовенству та вірним, що прибули цього дня до монастиря розділити радість свята. Після цього Патріарх Філарет поспілкувався із представниками ЗМІ, розповівши про шановану ікону та відповівши на запитання журналістів.


До собору ікона привезена стараннями мецената Андрія Миколайовича Мацоли. Святиня перебуватиме у Видубицькому монастирі до 15 серпня 2018 р.















Pоздрукувати матеріал