КЕРУЮЧИЙ ЄПАРХІЄЮ ЄПИСКОП АФАНАСІЙ ОЧОЛИВ БОГОСЛУЖІННЯ З НАГОДИ ХРАМОВОГО СВЯТА В С. НОВА ВІЛЬШАНКА

У 24-ту неділю після П’ятидесятниці, 27 листопада 2022 року, коли Свята Православна Церква вшановує пам’ять св. ап. Филипа, на запрошення протоієрея Миколи Віщуна, настоятеля парафії в честь святого апостола Филипа села Нова Вільшанка Одеського району, єпископ Одеський і Балтський Афанасій очолив святкове Богослужіння на даній парафії.
У співслужінні духовенства єпархії, Владика Афанасій помолився у новозбудованому величавому храмі за Перемогу і мир в Україні, за українських воїнів-захисників, за Благословення для людей, мешканців Вільшанки!
Його Преосвященству співслужили: секретар Одеської єпархії протоієрей Теодор Оробець, настоятель парафії протоієрей Микола Віщун, обласний благочинний протоієрей Михайло Щерба, благочинний Одеського району протоієрей Василь Єдин, настоятель Свято-Преображенської парафії с.Візирка протоієрей Борис Нагорний, настоятель парафії святих мучениць Віри, Надії й Любові та матері їх Софії с.Ліски протоієрей Роман Дорош.
Під час відправи Преосвященний єпископ Афанасій возніс особливу молитву до Господа в час, коли Батьківщина в небезпеці.
На завершення Богослужіння Владика звершив святкове освячення води та благословив вірян тією водою!
Після Літургії Архієрей подякував усім присутнім парафіянам за спільну молитву.
В свою чергу настоятель храму від імені громади, усіх парафіян та меценатів подякував архіпастирю за візит і спільну молитву.
Завершилося богослужіння уставним многоліттям.
Pоздрукувати матеріал