КЕРУЮЧИЙ ЄПАРХІЄЮ ЗУСТРІВСЯ З ГОЛОВНИМ ЛІКАРЕМ МІСЬКОЇ КЛІНІЧНОЇ ІНФЕКЦІЙНОЇ ЛІКАРНІ

Опубліковано: 27 жовтня 2018 р. 14:00


Відбулась зустріч єпископа Одеського і Балтського Павла з головним лікарем Міської клінічної інфекційнї лікарні Світланою Яківною Лаврюковою.


Інфекційна лікарня, заснована на початку XIX століття з ініціативи герцога Рішельє, є найстарішим закладом Одеси і однією з перших кам'яних будівель у місті. З її зведенням пов'язані імена відомих архітекторів Тома де Томона і Франца Фраполлі. Тут у 1850-і роки працювали всесвітньо відомі лікарі Микола Пирогов і Микола Скліфосовський.



Сьогодні міська інфекційна лікарня — єдиний лікувальний заклад, який надає стаціонарну допомогу інфекційним хворим не тільки Одеси, а й області.
Під час зустрічі сторони обговорили питання, що складають взаємний інтерес, зокрема, питання надання Томосу про автокефалію Українській Церкві.


Преосвященнійший Владика нагородив Світлану Яківну «Благословенною Грамотою за доброчесне служіння, на користь Святої Православної Церкви», закликав Боже благословення та побажав сил і надалі трудитися на благо українського народу та України.


Його Преосвященство супроводжував секретар єпархії протоієрей Теодор Оробець.





Pоздрукувати матеріал