КЕРУЮЧИЙ ЄПАРХІЄЮ ЗВЕРШИВ ЧИН ОСВЯЧЕННЯ НАКУПОЛЬНИХ ХРЕСТІВ У ХРАМІ СВТ. МИКОЛАЯ ЧУДОТВОРЦЯ М. ЧОРНОМОРСЬК

Опубліковано: 16 вересня 2018 р. 20:00


16 вересня 2018 року, у день пам’яті сщмч. Амфіма єп. Нікомедійського, на запрошення протоієрея Михайла Щерби, єпископ Одеський і Балтський Павло відвідав парафію святителя Миколая чудотворця в м. Чорноморськ, де очолив Божественну Літургію свт. Іоана Золотоустого та звершив чин освячення накупольних хрестів.
Під час Малого входу літургії, архіпастир, із благословення Святійшого Патріарха Київського і всієї Руси-України Філарета, нагородив настоятеля протоієрея Михайла Щербу черговою богослужбовою нагородою – правом носіння хреста з прикрасами.
Після прочитання Євангелія на Літургії владика виголосив проповідь в котрій, зокрема, зазначив: «Кожна людина отримує від Бога «таланти». Обов’язок людини примножити таланти – дари Господні: любові, віри та добра. Від цього залежить, якою буде участь нашої душі після смерті …».
За Літургією були піднесенні додаткові прохання про визволення нашої Батьківщини від нашестя чужинців та створення в Україні єдиної Помісної Православної Церкви.
Після Літургії було звершено чин освячення накупольних хрестів біля нового храму, який знаходиться у стадії будівництва, а найбільш активних парафіяни відзначено Церковними нагородами.
На завершення святкування керуючий єпархією подякував отцю настоятелю – протоієрею Михайлу Щербі та парафіянам за спільну Євхаристійну молитву та побажав щоб благодать Святого Духа завжди наповнювала їх душі.
Його Преосвященству співслужили: настоятель храму святителя Миколая чудотворця, член єпархіальної Ради протоієрей Михайло Щерба, секретар єпархіального управління протоієрей Теодор Оробець, благочинний Біляївського р-н., протоієрей Василь Єдин, настоятель св. Покровської парафії с. Біляївка протоієрей Богдан Біда, та запрошене духовенство з інших єпархій.

















Pоздрукувати матеріал