ХРАМОВЕ СВЯТО В ЧЕСТЬ СВЯТОГО АРХИСТРАТИГА БОЖОГО МИХАЇЛА

У день Собору Архістратига Божого Михаїла та інших небесних сил безплотних, 21 листопада 2022 року, з благословення єпископа Одеського і Балтського Афанасія, на запрошення настоятеля Свято-Михайлівської парафії села Кам'янське, Болградського (колишнього Арцизького) району Одеської єпархії протоієрея Владислава Донкоглова, святкове богослужіння у величному, старовинному (1874р.) храмі, очолив секретар Одеської єпархії протоієрей Теодор Оробець у співслужінні настоятеля даного храму, благочинного Одеського району протоієрея Василя Єдина, настоятеля Свято- Покровської парафії м. Сарата протоієрея Владислава Шімана та клірика Київської єпархії, уродженця села Кам'янське, протоієрея Сергія Стоянова.
За богослужінням були піднесенні додаткові прохання про визволення нашої Батьківщини від нашестя чужинців, утвердження в Україні єдиної Помісної Православної Церкви, за воїнів-захисників Української держави, за перемогу правди й справедливий мир, за добробут, здоров’я і спасіння наше, за боголюбивих людей села цього, щоб Господь Бог наш допомагав нам у всьому.
Після відпусту собором духовенства було звершено хресний хід довкола храму зі святковим читанням чотирьох євангелій та окропленням вірян свяченою водою!
На завершення святкування отець Теодор виголосив святкову проповідь і привітав, від імені керуючого Одеською єпархією владики Афанасія, громаду із храмовим святом Собору Архістратига Божого Михаїла та всіх Небесних Сил.
Своєю чергою настоятель Свято-Михайлівської парафії протоієрей Владислав подякував собору священників за візит та спільну молитву.
Принагідно секретар Одеської єпархії відвідав храм в честь святителя Кипріана митрополита Київського в місті Арциз, який будується стараннями громади під керівництвом протоієрея Владислава Шімана.
Pоздрукувати матеріал