МИТРОПОЛИТ КИЇВСЬКИЙ І ВСІЄЇ УКРАЇНИ ЕПІФАНІЙ ОЧОЛИВ БОЖЕСТВЕННУ ЛІТУРГІЮ В КАФЕДРАЛЬНОМУ СОБОРІ ОДЕСИ

У кафедральному соборі Різдва Христового міста Одеси, 8 жовтня 2022 року, Блаженнійший Митрополит Київський і всієї України Епіфаній очолив Божественну Літургію.
Предстоятелю автокефальної Української Православної Церкви співслужили митрополит Вінницький і Барський Симеон, керуючий Одеською єпархією єпископ Одеський і Балтський Афанасій, єпископ Хмельницький і Кам‘янець-Подільський Павло, секретар Одеської єпархії, настоятель собору протоієрей Теодор Оробець та духовенство єпархії.
За богослужінням також молилися захисники Батьківщини, представники місцевої влади, віряни.
Під час відправи Блаженнійший Митрополит Епіфаній возніс особливу молитву до Господа в час, коли Батьківщина в небезпеці. Також лунали молитовні прохання за воїнів, які захищають Україну, за владу і наш народ.
Наприкінці Божественної Літургії Предстоятель єдиної помісної Української Православної Церкви подарував владиці Афанасію панагію, а секретарю єпархії протоієрею Теодору – іменний хрест Предстоятеля, а також Блаженнійший владика відзначив військовослужбовців та меценатів високими церковними нагородами й звернувся до вірних із Першосвятительським словом.
Після завершення богослужіння Блаженнійший Митрополит Епіфаній біля «Стіни пам‘яті полеглих за Україну» підніс молитви до Бога за спокій душ усіх полеглих оборонців Батьківщини й мирних жителів, а також поспілкувався з представниками місцевих ЗМІ.
Pоздрукувати матеріал