ОСВЯЧЕННЯ НОВОЗБУДОВАНОГО ХРАМУ НА ЧЕСТЬ СВЯТОГО ЮРІЯ ПЕРЕМОЖЦЯ У МІСТІ БАЛТА

Опубліковано: 11 жовтня 2019 р. 14:00


На передодні свята Покрови Пресвятої Богородиці та Дня захисника України, 11 жовтня 2019 року, на запрошення благочинного Балтського благочиння ієромонаха Нестора Скрипника та командира підполковника Петра Григоровича Майструка, на території військової частини А 1559, що розташовується у місті Балта звершено освячення новозбудованого храму-каплиці на честь святого Георгія (Юрія) Переможця яке очолив керуючий Одеською єпархією єпископ Одеський і Балтський Павло.



Після освячення єпископ Павло звернувся до усіх присутніх із словами проповіді та вітань. Владика подякував всім воїнам за їх ратний подвиг в справі захисту нашої держави України та наголосив, що кожен, хто служить в цій військовій частині, від сьогодні має змогу прийти до новозбудованого храму і помолитись.


Також з благословення Предстоятеля Православної Церкви України Блаженнійшого Митрополита Київського і всієї України Епіфанія і керуючого Одеською єпархією єпископа Павла були відзначенні активні фундатори та благодійники храму, медалями: «за жертовність та любов до України», благословенними грамотами і подяками.


Біля новоосвяченого храму єпископ Павло спільно із духовенством єпархії відслужили заупокійну літію за загиблим воїном цієї військової частини, 19-літнім Віталієм Порфирієим, який загинув у 2015 році під Дебальцевим та за всіх воїнів які віддали своє життя за Україну. Також керуючий єпархією висловив своє співчуття матері загиблого воїна.


Його Преосвященству співслужили: благочинний міста Одеси митрофорний протоієрей Михайло Демида, благочинний Балтського благочиння ієромонах Нестор Скрипник та клірик кафедрального собору Різдва Христового міста Одеси протоієрей Ярослав Бугринець.


Pоздрукувати матеріал