ПРАВОСЛАВНА ЦЕРКВА УКРАЇНИ ОТРИМАЛА ТОМОС

Опубліковано: 06 січня 2019 р. 15:00


У церкві святого Георгія у резиденції Вселенського патріархату в Константинополі під час святкової літургії за участю патріарха Варфоломія предстоятелю Православної церкви України Блаженнійшому митрополиту Епіфанію вручили Томос про автокефалію української церкви.


Під час вручення Томосу у храмі були представники української церковної та світської делегації.



“Як після темряви нічної знову сходить сонце, так і нині давня несправедливість завдяки мудрості вашої всехсвятості та священного синоду матері-церкви усунута, а справедливість відновлена… За підтримки української держави і нашого президента розділення усунуті, а єднання відновлено”, – сказав під час церемонії Епіфаній.


Також митрополит Епіфаній згадав у своїй промові Патріарха Філарета та митрополита Макарія.


З врученням Томосу про автокефалію створення Помісної Православної Церкви України можна вважати завершеним й після цього має початись процес визнання її іншими помісними церквами світу.


Томос є патріаршою та синодальною грамотою про надання автокефалії (незалежності) православній церкві та визнання її рівною серед інших 14-ти помісних православних церков.


Управління Одеської єпархії вітає усіх вірних з постанням Автокефальної Православної Церкви України! Дякуємо кожному хто невтомно працював над її становленням, творив єдність та відновлював справедливість. Ми виконали свій обов'язок перед минулими і наступними поколіннями!


Слава Господу Богу! Слава Україні!










Pоздрукувати матеріал