СЕКРЕТАР ОДЕСЬКО-БАЛТСЬКОЇ ЄПАРХІЇ ВІДПРАВИВ СВЯТКОВУ БОЖЕСТВЕННУ ЛІТУРГІЮ

Опубліковано: 21 січня 2019 р. 08:00


В день Хрещення Господнього і Богоявлення 19 січня 2019 року секретар Одесько-Балтської єпархії Православної Церкви України протоієрей Теодор Оробець відправив святкову Божественну Літургію свт. Іоана Злотоустого у храмі святого великомученика Димитрія Солунського села Пужайкове Балтського району Одеської області. Це перша громада, яка офіційно заявила та перейшла від московського патріархату до Православної Церкви України.



Після прочитання Євангелія отець Теодор зачитав послання митрополита Київського та всієї України Епіфаня до віруючих, звернувся до місцевих парафіян зі словом проповіді, в якому пояснив чому Православна Церква у святі Боявлення прославляє Пресвяту Тройцю, і показує необхідність звершувати таїнство хрещення над кожним.


За Богослужінням була піднесена сугуба молитва про мир в Україні і перемогу, а також за здоров'я воїнів українських та полонених моряків.


Після заамвоної молитви отець Теодор звершив чин Великого освячення води та благословив народ Божий окропленням води свяченої.








Pоздрукувати матеріал