СВЯТКОВЕ БОГОСЛУЖІННЯ З НАГОДИ ДНЯ НАРОДЖЕННЯ ЄПИСКОПА ОДЕСЬКОГО І БАЛТСЬКОГО АФАНАСІЯ

У кафедральному соборі Різдва Христового міста Одеси, у понеділок 8 серпня відбулася урочиста Божественна літургія, з нагоди дня народження єпископа Одеського і Балтського Афанасія.
Долучитись до вітань та взяти участь у святковій Божественній літургії прибули священнослужителі з різних районів Одеської області, військові капелани, міське духовенство та клірики кафедрального собору.
Під час богослужіння була піднесена посилена соборна молитва за мир в Україні.
З благословення єпископа Афанасія, проповідь після запричасного стиха виголосив благочинний Біляївського та Овідіопольського районів Одеської єпархії протоієрей Василь Єдин.
Після Божественної літургії було відправлено Подячний молебень, наприкінці якого від імені кліриків Одеської єпархії настоятель Свято-Троїцького храму м.Одеси протоієрей Василь Вирозуб оголосив вітальну адресу, з побажаннями, щоб Христос завжди укріпляв й збагачував єпископа Афанасія мудрістю слова, безмежною любов’ю та дарував багато років земного життя й служіння Церкві Христовій, а також керуючому єпархією від духовенства було вручено пам'ятний подарунок - архієрейську митру.
В свою чергу єпископ Афанасій попросив усіх молитися за нього, за Одеську єпархію, за Церкву і за Україну, яка сьогодні потребує миру, злагоди і Божого благословення.
Присутній на літургії речник Одеської військової адміністрації пан Сергій Братчук передав єпископу Афанасію привітання та подарунок від голови Військової адміністрації полковника Максима Марченко.
Також від парафіян кафедрального собору правлячому архієрею були подаровані комплекти архієрейських орлеців.
Завершилося богослужіння многоліттям єпископу Афанасію, героїчному українському війську та побожному українському народові.
Pоздрукувати матеріал