СВЯТО-ДИМИТРІВСЬКА ПАРАФІЯ СЕЛА НОВОГРАДІВКА ВІДСВЯТКУВАЛА СВІЙ 20-РІЧНИЙ ЮВІЛЕЙ

Опубліковано: 08 листопада 2019 р. 17:00


В день памяті великомученика Димитрія Солунського (бл. 306), 08 листопада 2019 року, Свято-Димитрівська парафія с. Новоградівка святкує своє храмове свято та 20-річний ювілей з дня заснування.


З нагоди святкування, на запрошення настоятеля протоієрея Віталія Хомича, єпископ Одеський і Балтський Павло очолив святкову Божественну Літургію свт. Іоана Золотоустого.



Його Преосвященству співслужили: благочинний Лиманського благочиння - протоієрей Микола Віщун; благочинний Біляївського благочиння - протоієрей Василь Єдин; настоятель храму Кирила і Мефодія при Військовій академії - протоієрей Стефан Осадчук; настоятель храму вмчч. Віри, Надії, Любові та матері їх Софії - протоієрей Роман Дорош; настоятель Свято-Димитрівської парафії с. Новоградівка - протоієрей Віталій Хомич; настоятель Свято-Покровської парафії смт. Овідіополь - протоієрей Андрій Ляшик; настоятель Свято-Покровської парафії м. Біляєвка - протоієрей Богдан Біда та настоятель храму свв. Бориса і Гліба м. Теплодар - протоієрей Михайло Козак.


Біля входу до храму Преосвященнійшого Владику зустріли парафіяни, які привітали керуючого Одеською єпахією віршами, піднесли пишний коровай та квіти.


Після читання Євангелія архіпастир виголосив проповідь.


За богослужінням були піднесенні додаткові прохання про визволення нашої Батьківщини від нашестя чужинців та утвердження в Україні єдиної Помісної Православної Церкви.


По завершенні Літургії єпископ Павло привітав парафіян із храмовим святом та ювілеєм, закликавши на всіх присутніх Боже благословіння.


В свою чергу настоятель храму від імені усіх парафіян подякував архіпастирю за візит і спільну молитву та прославив Господа за Його благословіння у справі будівництва типового храму, який вони будують протягом 10 років й вже мають можливість проводити в ньому богослужіння.


Також з благословення Предстоятеля Православної Церкви України Блаженнійшого Митрополита Київського і всієї України Епіфанія і керуючого Одеською єпархією єпископа Павла були відзначенні активні фундатори та благодійники храму медалями і благословенними грамотами.


Завершилося богослужіння хресним ходом довкола храму з окропленням вірних святою водою.


Опісля свято продовжив урочистий концерт духовної та патріотичної пісні.


А на завершення всі частувалися смачними стравами, які зготували вправні господині парафії.


Вітаємо Новоградівку з престольним святом!


Pоздрукувати матеріал