У ДЕНЬ ПАМ’ЯТІ ВЕЛИКОМУЧЕНИКА І ЦІЛИТЕЛЯ ПАНТЕЛЕЙМОНА КЕРУЮЧИЙ ЄПАРХІЄЮ ОЧОЛИВ БОГОСЛУЖІННЯ У ХРАМІ С. ШИРОКА БАЛКА

Опубліковано: 09 серпня 2018 р. 22:00


09 серпня 2018 року, у день пам’яті великомученика і цілителя Пантелеймона, на запрошення протоієрея Василя Єдина, єпископ Одеський і Балтський Павло відвідав парафію великомученика і цілителя Пантелеймона в с. Широка Балка, де проводиться активне будівництво храму Української Православної Церкви Київського Патріархату.
Святкове богослужіння розпочалося освяченням розписів храму. Після чого розпочалась Божественна літургія.
За літургією були піднесенні додаткові прохання про визволення нашої Батьківщини від нашестя чужинців та створення в Україні єдиної Помісної Православної Церкви.
По завершені літургії Єпископ Павло звернувся до присутніх зі словами проповіді та вітання, керуючий єпархією привітав громаду із храмовим святом та побажавши щоб тільки мир, любов і злагода панували в серцях віруючих, а благодать Святого Духа наповнювала їх душі.
З благословення Святійшого Патріарха Київського і всієї Руси-України Філарета за заслуги з відродження духовності в Україні та утвердження Помісної Української Православної Церкви владика Павло нагородив активних ктиторів парафії: депутата Одеської обласної ради Казимирова Олега Аркадійовича та генерального директора підприємства «Рекорд» Папазова Федора Петровича, Орденом Святого Юрія Переможця. Архіпастир також відзначив настоятеля, протоієрея Василя Єдина «Благословенною Грамотою за щиру працю на користь Святої Православної Церкви з нагоди 1030-річчя хрещення Руси-України» та «Благословенною Грамотою за доброчесне служіння, на користь Святої Православної Церкви» Вахновську Наталію Дмитрівну закликавши на них Боже благословення та побажав сил і надалі трудитися на благо українського народу та України.
Його Преосвященству співслужили: настоятель храму великомученика і цілителя Пантелеймона, благочинний Біляївського р-н., протоієрей Василь Єдин, секретар єпархіального управління протоієрей Теодор Оробець, протоієрей Віталій Хомич, настоятель св. Дмитрівської парафії с. Новоградківка Овідіопольського р-ну, протоієрей Богдан Біда, настоятель св. Покровської парафії с. Біляївка.















Pоздрукувати матеріал