У НЕДІЛЮ 35-ТУ ПІСЛЯ П'ЯТИДЕСЯТНИЦІ ЄПИСКОП ОДЕСЬКИЙ І БАЛТСЬКИЙ ПАВЛО СПІВСЛУЖИВ ПРЕДСТОЯТЕЛЮ ПРАВОСЛАВНОЇ ЦЕРКВИ УКРАЇНИ

Опубліковано: 27 січня 2019 р. 23:00


27 січня 2019 р. у 35-ту неділю після П’ятидесятниці в Свято-Михайлівському Золотоверхому соборі була звершена Божественна Літургія свт. Іоана Золотоустого, яку очолив Предстоятель Православної Церкви України Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Епіфаній.


Напередодні, ввечері, Архіпастир звершив Всенічне бдіння.



Його Блаженству співслужив намісник Михайлівського Золотоверхого монастиря архієпископ Вишгородський Агапіт, вікарій Київської єпархії архієпископ Макарівський Ізяслав, єпископ Одеський і Балтський Павло, братія монастиря і духовенство об’єднаної Церкви.


Після прочитання Євангелія на Літургії Блаженніший Митрополит Епіфаній звернувся до усіх присутніх в храмі зі словами проповіді.


За богослужінням Предстоятель разом з духовенством і вірянами помолився за спокій душ полеглих у бою під Крутами українських студентів. Подвиг студентів-крутян став символом мужності та беззастережної любові до власної Батьківщини. За часів радянської влади про бій під Крутами намагалися віддати забуттю на довгих 70 років. Його гідне пошанування стало можливим лише після відновлення Української незалежності.


Після уставного многоліття Митрополит Епіфаній благословив усіх парафіян.












Pоздрукувати матеріал