У НЕДІЛЮ 4-ТУ ВЕЛИКОГО ПОСТУ І ДЕНЬ СВЯТА БЛАГОВІЩЕННЯ ПРЕСВЯТОЇ БОГОРОДИЦІ ЄПИСКОП ОДЕСЬКИЙ І БАЛТСЬКИЙ ПАВЛО ОЧОЛИВ СВЯТКОВУ БОЖЕСТВЕННУ ЛІТУРГІЮ У ХРАМІ СВ. ВМЧ. ДИМИТРІЯ СОЛУНСЬКОГО СЕЛА ПУЖАЙКОВЕ

Опубліковано: 07 квітня 2019 р. 16:00


7 квітня 2019 року, у неділю 4-ту Великого посту, преподобного Іоана Ліствичника і свята Благовіщення Пресвятої Владичиці нашої Богородиці і Приснодіви Марії, єпископ Одеський і Балтський Павло у співслужінні секретаря єпархії протоієрея Теодора Оробця, звершив святкову Божественну літургію у Храмі святого великомученмика Димитрія Солунського села Пужайкове Балтського району Одеської області.



Варто зазначити, що це перша, після об’єднання та відновлення Православної Церкви України, парафія, яка вийшла з складу Балтської єпархії колишньої Української Православної Церкви (Московського патріархату) та приєдналась до лона Одеської єпархії Помісної Української Православної Церкви (ПЦУ).


Під час богослужіння були піднесені особливі прохання і молитва за мир та єдність в Україні, перемогу над нашестям чужинців.


Окремо молитовні слова пролунали за визволення з полону українських військових моряків.


Після читання Євангелія єпископ Павло звернувся до присутніх з архіпастирським словом та закликав до молитовного шанування Пресвятої Богородиці.


Також цього дня керуючий Одеською єпархією освятив Державний Прапор України, що було встановлено і піднято на території храму, та відзначив Благословенними грамотами активних парафіян, що сприяють зміцненню Православної Церкви України на Одещині.


Після чину славлення архіпастир привітав усіх зі святом Благовіщення, а причасників з прийняттям Святих Христових Таїн, подарувавши кожному пам'ятні ікони.











Pоздрукувати матеріал