У НЕДІЛЮ ПРО МИТАРЯ І ФАРИСЕЯ ЄПИСКОП ОДЕСЬКИЙ І БАЛТСЬКИЙ ПАВЛО ОЧОЛИВ БОГОСЛУЖІННЯ У СВЯТО-ПОКРОВСЬКОМУ ХРАМІ СЕЛИЩА САРАТА

Опубліковано: 17 лютого 2019 р. 14:00


17 лютого 2019 року, у неділю про митаря і фарисея, на запрошення настоятеля протоієрея Владислава Шімана, єпископ Одеський і Балтський Павло вперше з архіпастирським візитом відвідав Свято-Покровський храм селища Сарата, де очолив Божественну літургію свт. Іоана Золотоустого.


Варто нагадати, що 26 січня 2019 року, Свято-Покровська громада селища Сарата Одеської області на чолі з настоятелем Владиславом Шіманом перейшла від колишньої Української Православної Церкви (Московського патріархату) до Одеської єпархії Православної Церкви України.



Єпископа Павла тепло і радісно зустріли жителі селища, які передали владиці запашний коровай.


За богослужінням була піднесена сугуба молитва про мир в Україні.


Богослужіння звершувалося трьома мовами: українською, старослов'янською та молдавською.


Після заамвонної молитви єпископ Павло звернувся до усіх присутніх зі словом проповідді, після якого привітав громаду і настоятеля з приєднанням до Помісної Православної Церкви Украйни, відзначивши настоятеля Владислава Шімана, старосту Бориса Райнова та самих активних прихожан благословенними грамотами, з яких був селищний голова Нєгодяєв Анатолій Леонідович і голова районної державної адміністрації Лобан Антон Анатолійович.


Також на згадку про сьогоднішній візит архієрей подарував кожному віруючому пам'ятну ікону.


В свою чергу настоятель храму протоієрей Владислав Шіман від усієї громади подякував єпископу Павлу за візит та передав у дар квіти.


Під час богослужіння в храмі перебувала точна фотокопія Томосу про автокефалію Православної Церкви України.


Його Преосвященство супроводжував протоієрей Василь Время та клірик кафедрального собору Різдва Христового м. Одеси, військовий капелан - протоієрей Андрій Волошин.










Pоздрукувати матеріал