УПОКОЇВСЯ КЛІРИК ОДЕСЬКОЇ ЄПАРХІЇ ПРОТОІЄРЕЙ ОЛЕКСАНДР ФІЛІППОВ

З глибоким сумом сповіщаємо, що 14 грудня 2022 року на 49-му році життя, після важкої хвороби, спочив у Господі настоятель храму Покрови Пресвятої Богородиці м. Одеси протоієрей Олександр Філіппов.
Своє пастирське служіння протоієрей Олександр розпочинав в місті Одесі, духовно опікував Одеський центр профілактики та боротьби зі СНІДом, де започаткував лікарняний храм.
З 2014 року активно займався волонтерською діяльністю, неодноразово перебував з гуманітарними та душпастирськими місіями в зоні проведення антитерористичної операції, був одним з перших медичних та військових капеланів Одеської єпархії.
У 2013 році о. Олександр був призначений настоятелем парафії Покрови Пресвятої Богородиці м.Одеси, а також протягом майже 10 років був керівником офіційного сайту Одеської єпархії.
За свою велику благодійну та просвітницьку діяльність у різний час був відзначений державними, церковними, відомчими та військовими нагородами.
Протоієрей Олександр запам’ятається всім, як добрий, щирий та відданий служитель Церкві, який своєю ревною працею у винограднику Христовому подавав приклад простого та чесного життя пастиря та християнина.
Нехай Господь оселить його душу в місці, де всі святі та праведні спочивають.
Керуючий Одеською єпархією Православної Церкви України єпископ Одеський і Балтський Афанасій, духовенство та миряни Одещини висловлюють найщиріші співчуття родині новопреставленого протоієрея Олександра.
Вічна йому пам'ять!
Pоздрукувати матеріал