В КПБА ВІДВУБСЯ ВСЕУКРАЇНСЬКИЙ З'ЇЗД ПРАВОСЛАВНОЇ МОЛОДІ-2019

Опубліковано: 25 лютого 2019 р. 12:00


З благословення Блаженнійшого Митрополита Київського і всієї України Епіфанія 23–24 лютого 2019 р. в Київській православній богословській академії відбувся Всеукраїнський з’їзд православної молоді.


Тема цьогорічного з’їзду: «Молодість – хвиля, що здіймається. Позаду вітер, попереду скелі».


У заході взяли участь Предстоятель, Блаженніший митрополит Київський і всієї України Епіфаній, митрополит Переяслав-Хмельницький і Вишневський Олександр, намісник Свято-Михайлівського Золотоверхого монастиря архієпископ Вишгородський Агапіт, архієпископ Тернопільський і Кременецький Нестор, єпископ Херсонський і Каховський Борис, голова Синодального управління у справах молоді архімандрит Макарій, ректор Київської православної богословської академії прот. Олександр Трофимлюк, духовенство і численна молодь, які прибули до столиці з усіх куточків України.


З благословіння єпископа Одеського і Балтського Павла, у з'їзді взяли участь і представники Одеської єпархії: обласний благочинний протоієрей Михайло Щерба та голова єпархіального відділу у справах молоді ієрей Володимир Чорний.


Зі вступним словом до учасників з’їзду звернувся архімандрит Макарій, привітавши українську молодь із початком роботи Всеукраїнського з’їзду православної молоді. Архімандрит Макарій зазначив про важливість позитивної діяльності сучасної молоді у розвитку об’єднаної Церкви, яка, маючи великий потенціал, веде корабель нашої держави до духовного та економічного розвитку і затишної пристані.


Після молитви благословити захід та привітати делегатів з’їзду було запрошено намісника Свято-Михайлівського Золотоверхого монастиря архієпископа Вишгородського Агапіта.


Скорботну пісню «Балада про Мальви» виконала перлинка нашої Церкви, представниця України на міжнародному дитячому пісенному конкурсі «Євробачення 2016» Софія Роль.


Із словами привітання до української молоді звернувся митрополит Переяслав-Хмельницький і Вишневський Олександр. Також владика розповів про свою працю «Українська Церква: шлях до автокефалії», яку недавно презентував у Відкритому православному університеті Святої Софії-Премудрості.


Поділились досвідом організації християнських таборів директор Асоціації християнських таборів Володимир Шевченко та його товариш, професіонал своєї справи Павло Бакум.


Із піснею «Квітка» до усіх присутніх звернулася дзвінкоголоса Юлія Котлінська.


Зі словами привітання до молоді звернувся народний артист України, український поет-пісняр – Вадим Крищенко.


З привітальним словом виступив ректор Київської православної богословської академії протоієрей Олександр Трофимлюк.


Також для делегатів з’їзду співали учасники Студії академічного народного хору імені Григорія Верьовки.


Представники православної молоді України та гості з’їзду привітали Блаженнійшого Митрополита Київського та всієї України Епіфанія з величною подією – обранням його Предстоятелем Православної Церкви України, а також з отриманням Томосу про автокефалію нашої Церкви. Владика благословив учасників з’їзду та звернувся з привітальним словом.


Далі з’їзд продовжив свою роботу у секціях:


«Незалежність. Автокефалія. Томос» – (єпископ Борис (Харко), протоієрей Віталій Даньчак).


«Чистота дошлюбних відносин» (ієрей Андрій Григораш, ієрей Іоан Гищук).


«Активна молодь – будівничі майбутнього в інформаційному просторі» (Мирослав Гай (спеціаліст у сфері комунікацій, блогер, волонтер), Олег Покальчук (письменник, соціальний психолог).


«Співпраця Церкви і молодіжних громадських організацій на прикладі НСОУ ПЛАСТ» (архієпископ Нестор (Писик), Дремлюженко Ксенія).


«Організація роботи Недільної школи. Обмін досвідом» (протодиякон Петро Лопатинський, Добрякова Світлана).


«Життя без брехні можливе» (Давид Джиджелава (переможець телепрограми «Детектор брехні»), професор філософії Віталій Шевченко).


«Шлях до Бога через служіння ближнім » ( Оля Макар, Анастасія Тяпкова (волонтери спільноти «Молодь за мир»).


Багто була представлена Дрогобицько-Самбірська єпархія під керівництвом прот. Ярослава Фабіровського – діти чудово виконали пісні і до сліз зворушили серця усіх присутніх.


Перша частина з’їзду завершилася піснею «Заспіваймо пісню за Україну!», яку виконали усі делегати на чолі із педагогом Христиною, а сам день – вечірнім богослужінням у Свято-Михайлівському Золотоверхому монастирі.


З’їзд зібрав понад 200 представників православних молодіжних організацій, духовно-просвітницьких центрів, молодіжних братств Православної Церкви України.


24 лютого делегати з’їзду взяли участь у святковому богослужінні, яке проходило у Свято-Михайлівському Золотоверхому монастирі. З’їзд було продовжено презентацією організації «Пласт».















Pоздрукувати матеріал