В ОДЕСІ МОЛИТОВНО ВШАНУВАЛИ ДЕНЬ УКРАЇНСЬКОГО ДОБРОВОЛЬЦЯ

Опубліковано: 15 березня 2021 р. 12:00



14 березня 2021 року, у День українського добровольця який відзначається в Україні 14 березня, біля “Стіни пам’яті” яка знаходиться при вході до кафедрального собору Різдва Христового міста Одеси, відбулася заупокійна панахида за тих, хто відійшов у вічність: за спочилих архіпастирів і пастирів, спочилих отців, матерів, братів і сестер наших, полеглих на полях бою за віру і Батьківщину, за загиблих на Донбасі наших захисників які загинули в зоні проведення антитерористичної операції внаслідок російської агресії – воїнів добровольців.
Панахиду за загиблими захисниками Батьківщини очолив єпископ Одеський і Балтський Павло у співслужінні священників Одеської єпархії.

Після панахиди Архіпастир звернувся до усіх присутніх, наголосивши, що основою добровольчого руху є самопожертва, а добровольцями – ми називаємо людей доброї волі, людей діяльного добра за яке ми всі безмірно вдячні їм. Важливим є те що Православна Церква України щодня молиться за захисників Батьківщини.

День українського добровольця відзначається в Україні 14 березня. Цей день був встановлений 17 січня 2017 року Верховною Радою України з метою вшанування мужності й героїзму захисників незалежності, суверенітету і територіальної цілісності України, сприяння подальшому зміцненню патріотичного духу в суспільстві, посилення суспільної уваги та турботи до учасників добровольчих формувань і на підтримку ініціативи громадськості.

Pоздрукувати матеріал