В ОДЕСІ ОСВЯТИЛИ СТІНУ ПАМ’ЯТІ ЗАГИБЛИХ УКРАЇНСЬКИХ ВОЇНІВ

Опубліковано: 14 жовтня 2020 р. 16:00


Сьогодні у день свята Покрови Пресвятої Богородиці, День українського козацтва, День створення УПА та День захисника України, біля кафедрального собору Різдва Христового міста Одеси, відбулося відкриття “Стіни пам’яті” загиблих за єдність України, встановленої з ініціативи та сприянням українських патріотів, за безпосередньою участю добровольця 8-го окремого батальйону "Аратта" імені Андрія Гергерта (Червня) Сергія Братчука та Управління Одеської єпархії Православної Церкви України.



На початку заходу єпископ Одеський і Балтський Павло у співслужінні священнослужителів та військових капеланів Одеської єпархії звершив освячення Стіни пам'яті загиблих за Україну, на якій розміщено світлини українських добровольців, військовослужбовців та представників українських силових структур з Одеси та Одеської області, які загинули захищаючи Україну під час російсько-української війни.


Після освячення єпископ Павло у співслужінні духовенства відправив заупокійну літію за загиблими воїнами.


На відкритті Стіни пам'яті були присутні директор Департаменту внутрішньої політики Одеської міської ради Олександр Жильцов, керівник відділу в Одеській області Міністерства ветеранів Микола Сторожук, військовослужбовці, одеські волонтери, учасники антитерористичної операції, родини загиблих воїнів, мешканці міста.


У своєму слові до присутніх, єпископ Павло зауважив: “Бог пам’ятає імені всіх наших загиблих військових. Але так само ми маємо говорити про них, про їхні життя та жертву, щоб пам’ятати їх тут. І молитись за них. Нехай ці порожні місця на Стіні не поповнюються новими нашими героями. Дай Боже, щоб на цьому все закінчилося у поточному році. Кожен меморіал, кожне місце пам’яті загиблим - є святим, але коли поєднується з храмом - дуже добре, тому що можна не просто підійти, вшанувати, а й помолитися. Царство Небесне нашим воїнам!"


На завершенні заходу, під виконання української траурної народної пісні "Плине кача", всі присутні поклали квіти до Стіни пам’яті та хвилиною мовчання вшанували загиблих героїв.



Pоздрукувати матеріал