В ОДЕСІ ВШАНУВАЛИ ПАМ’ЯТЬ ПРИКОРДИННИКІВ, ЯКІ ЗАГИНУЛИ ЗА УКРАЇНУ

Опубліковано: 06 серпня 2018 р. 14:00


06 серпня 2018 року, на запрошення командира Одеського загону морської охорони капітана 1-го рангу Самарського Дмитра Леонідовича, єпископ Одеський і Балтський Павло у співслужінні голови регіонального управління військового духовенства "Південь" митрофорного протоієрея Василя Вирозуба звершив заупокійну літію за військовими, які віддали своє життя за Батьківщину.
В роковини трагічного дня, весь особовий склад Одеського загону морської охорони (в/ч 1485) — формування Морської охорони ДПСУ, в знак вшанування пам’яті прикордонників, які віддали своє життя за волю та незалежність України, провів пам’ятний захід-реквієм.
4 роки тому прикордонні підрозділи та пункти пропуску, розташовані в Луганській і Донецькій областях, щодня піддавалися шаленим обстрілам та атакам терористів. Для повернення контролю над ділянкою було створено угруповання «Кордон». Перед групою було поставлене завдання: відновити контроль над кордоном у напрямку населених пунктів Бірюкове – Довжанське – Свердловськ. Практично всі шляхи до Бірюкового та пункт пропуску «Довжанський» були захоплені терористами. Залишилася лише одна вільна дорога. Однак, коли прикордонники прибули на місце, вони, фактично, опинилися в оточенні.
Противник обстрілював позиції спочатку із гранатометів, а потім із мінометів, важкої артилерії, «градів»… Переважна кількість обстрілів здійснювалася із території Росії. Але прикордонники спільно з десантниками увійшли у пункт пропуску «Довжанський» та обороняли кордон, доки це було можливо. У перших числах серпня 2014-го року прикордонники разом з військовослужбовцями ЗС України пішли на прорив до головних сил.
07 серпня 2014 року, після закінчення 22-денної героїчної оборони державного кордону прикордонники та військовослужбовці ЗС України здійснили організований прорив із оточення в районі ППр «Довжанський». Під час виходу колона зведеного підрозділу була піддана масованому артилерійському обстрілу.



Вічна пам'ять Героям!









Pоздрукувати матеріал