В ОДЕСЬКІЙ ЄПАРХІЇ ВІДБУЛИСЯ ЗАГАЛЬНІ ЗБОРИ НА ТЕМУ КАЛЕНДАРНИХ ЗМІН

В понеділок, 30 січня 2023 року, в кафедральному соборі Різдва Христового м. Одеси, після соборної Божественної Літургії, відбулись Загальні збори Одеської єпархії, які очолив Преосвященнійший єпископ Одеський і Балтський Афанасій.

Питання скликання загальноєпархіального зібрання щодо теми календарних змін постало на підставі попередніх опитувань, проведених на парафіях.

Під час зборів було заслухано ряд доповідей, у яких розглянуто різні позитивні сторони питання календарної реформи, а також ризики і проблеми, що можуть виникнути у процесі втілення переходу на новий календар.

Зокрема, під час зібрання виступили професор, доктор історичних наук, пан Ігор Сапожніков, одеський обласний благочинний протоієрей Михайло Щерба, ієромонах Нестор (Скрипник), секретар Одеської єпархії протоієрей Теодор Оробець та представник молоді єпархії – Лев Бубнюк.

У підсумку жвавого обговорення було прийнято рішення, що парафії Одеської єпархії, всі які бажають повністю перейти на Новоюліанський календар та не мають суттєвих розбіжностей у громадах щодо цього питання, мають подати відповідні прохання на ім’я керуючого єпархією Преосвященного єпископа Афанасія.

Окрім того, було стверджено, що питання загальноцерковної реформи календаря потребує мудрого підходу та соборного рішення усієї Православної Церкви України.

На завершення зборів єпископ Афанасій подякував усім за плідну працю та виважену позицію щодо важливого для нашої Церкви питання.

Завершилися Єпархіальні збори спільною подячною молитвою!
Pоздрукувати матеріал