ЄПИСКОП АФАНАСІЙ ВІДВІДАВ З АРХИПАСТИРСЬКИМ ВІЗИТОМ ПАРАФІЮ УСПІННЯ ПРЕСВЯТОЇ БОГОРОДИЦІ СЕЛА БОЛГАРКА

В день свята Успіння Пресвятої владичиці нашої Богородиці і Приснодіви Марії, 28 серпня 2022 року, Свято-Успенська парафія, села Болгарка Одеського району, святкує своє храмове свято.
З нагоди святкування, на запрошення настоятеля протоієрея Володимира Кошарка, єпископ Одеський і Балтський Афанасій очолив святкову Божественну Літургію у Свято-Успенському храмі.
Біля входу до храму Преосвященнійшого Владику зустріли віряни, які привітали керуючого єпахією вітальними словами та піднесли квіти і коровай.
За богослужінням були піднесенні додаткові прохання про визволення нашої Батьківщини від нашестя чужинців, утвердження в Україні єдиної Помісної Православної Церкви, а також під час Літургії виголошувались особливі молитовні прохання: «за воїнів-захисників Української держави, за добробут, мир, здоров’я і спасіння наше, щоб Господь Бог наш допоміг нам у всьому».
Також правлячий архієрей возніс особливу молитву до Господа в час, коли Батьківщина в небезпеці.
Після цього єпископ Афанасій привітав присутніх з престольним святом, подякував настоятелю, хору та парафіянам храму за активну участь в церковному житті парафії та закликав на всіх Боже благословіння.
Його Преосвященству співслужили: настоятель Свято-Успенської парафії с.Болгарка протоієрей Володимир Кошарко, обласний благочинний Одеської єпархії протоієрей Михайло Щерба, благочинний Роздільнянського благочиння протоієрей Олег Сидорович, благочинний міста Одеси, протоієрей Михайло Демида, настоятель парафії Різдва Пресвятої Богородиці с.Знам'янка протоієрей Микола Стефанюк.
Pоздрукувати матеріал