ЄПИСКОП ОДЕСЬКИЙ І БАЛТСЬКИЙ АФАНАСІЙ ОСВЯТИВ МІСЦЕ ПІД БУДІВНИЦТВО НОВОГО ХРАМУ В Ж/К ДАЙБЕРГ

Опубліковано: 01 серпня 2021 р. 01:00



Сьогодні, 31 липня 2021 року, в ж/к Дайберг Таїровської ОТГ, що в передмісті Одеси, керуючий Одеською єпархією Преосвященний єпископ Афанасій освятив пам’ятного хреста та місце під будівництво майбутнього храму на честь Святого преподобного Сергія Радонежського.

Стараннями громади тут вже споруджено невеличкий, тимчасовий храм для спільних Богослужінь і молитов, але громада прагне збудувати величавий храм, який буде окрасою селища та місцем спасіння душ людських.

Після освячення Преосвященний Владика звернувся до духовенства і вірян з архипастирським словом де, серед іншого, зазначив про необхідність будівництва храмів на славу і велич Божу та для спасіння душ людських.

Під час Богослужіння його Преосвященству співслужили секретар Одеської єпархії, настоятель парафії протоієрей Теодор Оробець, благочинний Одеської єпархії протоієрей Михайло Щерба, благочинний міста Одеси протоієрей Михайло Демида, благочинний першого Одеського районного благочиння протоієрей Василь Єдин, настоятель свято-Дмитрівської парафії с. Новоградківка Одеського району протоієрей Віталій Хомич та клірик кафедрального собору м. Одеси протоієрей Андрій Волошин.

В спільній молитві взяли участь громада храму, благодійники, меценати, віряни Православної Церкви України.

Завершилось Богослужіння виголошенням уставного многоліття!

Pоздрукувати матеріал