ЄПИСКОП ОДЕСЬКИЙ І БАЛТСЬКИЙ АФАНАСІЙ СПІВСЛУЖИВ БЛАЖЕННІЙШОМУ МИТРОПОЛИТУ ЕПІФАНІЮ ПІД ЧАС ЗВЕРШЕННЯ МОЛЕБНУ ТА ОСВЯЧЕННЯ НАРІЖНОГО КАМЕНЮ МАЙБУТНЬОГО КАФЕДРАЛЬНОГО СОБОРУ

11 вересня 2022 року, з нагоди перебування з Першосвятительським візитом на Тернопільщині Предстоятеля Православної Церкви України, єпископ Одеський і Балтський Афанасій співслужив Блаженнійшому митрополиту Київському і всієї України Епіфанію під час звершення молебену за успішне завершення будівництва кафедрального собору на честь святих рівноапостольних Костянтина та Єлени в місті Тернопіль.
Разом з Його Блаженством також молилися ієрархи Православної Церкви України та духовенство єпархії.
У той же день, на запрошення архієпископа Тернопільського і Бучацького Тихона, єпископ Одеський і Балтський Афанасій співслужив Блаженнійшому митрополиту Епіфанію під час звершення чину освячення наріжного каменю під будівництво кафедрального собору Тернопільсько-Бучацької єпархії на честь святих рівноапостольних Кирила і Мефодія в місті Тернопіль.
Після чину освячення Блаженнійший владика привітав присутніх з цією знаменною подією і зазначив, що цей храм постане завдяки благословенню Божому, але через наші руки. Бо кожен з нас має можливість долучитися до такої богоугодної і великої справи – побудови храму.
Pоздрукувати матеріал