ЄПИСКОП ОДЕСЬКИЙ І БАЛТСЬКИЙ АФАНАСІЙ ТА СВЯЩЕННОСЛУЖИТЕЛІ ОДЕСЬКОЇ ЄПАРХІЇ ВЗЯЛИ УЧАСТЬ В ПОМИНАЛЬНИХ ЗАХОДАХ З НАГОДИ ДНЯ ПАМ'ЯТІ ЗАХИСНИКІВ УКРАЇНИ

29 серпня 2022 р.
З нагоди вшанування Дня пам'яті захисників України, які поклали своє життя в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність нашої держави, єпископ Одеський і Балтський Афанасій у співслужінні військових священиків Одеської єпархії відправив панахиду за загиблими військовослужбовцями біля Стіни Пам'яті розташованої на фасаді кафедрального собору Різдва Христового м.Одеси.
Після панахиди всі присутні поклали квіти та вшанували пам’ять загиблих хвилиною мовчання.
В поминальному заході взяли участь Одеський міський голова Геннадій Труханов, перший заступник голови Одеської обласної ради Олег Радковський, керівник Відділу Міністерства ветеранів в Одеській області Микола Сторожук, представники силових відомств, а також капелани інших конфесій.
Ранком цього ж дня, за ініціативи Відділу Міністерства ветеранів в Одеській області у секторі військових поховань №48 Західного кладовища м. Одеси встановлено 8-ми метровий флагшток та проведено ритуал підняття та приспущення Державного Прапору України.
З благословення єпископа Афанасія, настоятель Свято-Троїцького храму м.Одеси протоієрей Василь Вирозуб у співслужінні військового капелана НГУ Андрія Волошина та військового капелана Військової академії м.Одеси ієрея Олексія Пегасіна відправив на місці військових поховань панахиду за загиблими воїнами.
В поминальному заході разом із представниками місцевої влади взяли участь члени родин загиблих воїнів, військовослужбовці Одеського гарнізону, члени ветеранських громадських організацій, волонтери.
З благословення єпископа Одеського і Балтського Афанасія, цього ж дня, капелан поліції протоієрей Роман Дорош та клірик Одеської єпархії ієрей Юрій Дмитрук відправили панахиду біля Меморіалу захисникам правопорядку в Олександрівському сквері м.Одеси.
В заході взяли участь ректор Одеського державного університету внутрішніх справ полковник поліції Дмитро Швець, представники Головного управління національної поліції в Одеської області, курсанти університету внутрішніх справ.
Вічна пам'ять та вічна шана тим, хто втратив найдорожче заради безпеки інших людей та захищаючи Україну!
Герої не вмирають…
Pоздрукувати матеріал