ЄПИСКОП ОДЕСЬКИЙ І БАЛТСЬКИЙ АФАНАСІЙ ВЗЯВ УЧАСТЬ В ОСВЯЧЕННІ ІКОНОСТАСУ ТА БОЖЕСТВЕННІЙ ЛІТУРГІЇ У ХРАМІ НА ЧЕСТЬ ПРЕПОДОБНОГО ІОВА ПОЧАЇВСЬКОГО СЕЛА ГОРИНКА

10 вересня 2022 року, на запрошення архієпископа Тернопільського і Кременецького Нестора, єпископ Одеський і Балтський Афанасій взяв участь в освячені іконостасу та Божественній літургії в храмі на честь преподобного Іова Почаївського у селі Горинка Кременецького району Тернопільської області, з нагоди престольного свята та 25-ліття з часу освячення храму.
Чин освячення іконостасу та Божественну літургію очолив
Блаженнійший Митрополит Київський і всієї України Епіфаній, якому співслужив єпископат Православної Церкви України та місцеве духовенство.
Під час відправи лунали молитовні прохання за воїнів, які захищають Україну, за владу і наш народ та за спокій душ усіх полеглих оборонців Батьківщини і мирних жителів. Також Митрополит Епіфаній возніс молитву про звільнення України від нашестя чужинців.
Наприкінці богослужіння Предстоятель привітав громаду з освяченням іконостасу, з престольним святом та 25-літтям з часу освячення храму, та побажав Божого благословіння, сили та наснаги для подальшої молитви й праці.
За матеріалами pomisna.info
Pоздрукувати матеріал