ЄПИСКОП ОДЕСЬКИЙ І БАЛТСЬКИЙ ПАВЛО ОЧОЛИВ БОЖЕСТВЕННУ ЛІТУРГІЮ У ДЕНЬ СВЯТА РІЗДВА ХРИСТОВОГО

Опубліковано: 07 січня 2019 р. 14:00


07 січня 2019 року, у день свята Різдва Христового, єпископ Одеський і Балтський Павло очолив Божественну літургію у кафедральному соборі Різдва Христового міста Одеси.


На малому вході Преосвященніший єпископ Павло удостоїв церковної нагороди – правом носіння хреста із оздобами, секретаря єпархіального управління протоієрея Теодора Оробецья.



За богослужінням була піднесена сугуба молитва про мир в Україні.


Під час Божественної літургії єпископ Павло зачитав Різдвяне послання митрополита Київського і всієї України Епіфанія.


На завершення недільного богослужіння керуючий єпархією виголосив проповідь також привітав усіх з наданням Православній Церкві України довгоочікуваного Томосу про автокефалію від Вселенського Патріарха та побажав усім віруючим миру, злагоди, християнської любові та поваги один до одного.


В кінці Літургії вихованці недільної школи, під керівництвом Галини Анатоліївни Могильницької привітали прихожан та духовенство із святом Різдва Христового і разом з прихожанами заспівали різдвяних колядок.


Його Преосвященству співслужили: секретар єпархіального управління протоієрей Теодор Оробець, старший священник собору протоієрей Віталій Сеник, протоієрей Роман Канюка, протоієрей Ярослав Бугринець, клірик храму протоієрей Андрій Волошин та військовий капелан ієрей Вячеслав Юрченко.








Pоздрукувати матеріал