ЄПИСКОП ОДЕСЬКИЙ І БАЛТСЬКИЙ ПАВЛО ПРИВІТАВ ОСОБОВИЙ СКЛАД БІЛГОРОД-ДНІСТРОВСЬКОГО ПРИКОРДОННОГО ЗАГІНУ ІЗ 27 РІЧНИЦЕЮ СТОВОРЕННЯ

Опубліковано: 03 травня 2019 р. 16:00


Під час робочої поїздки в м. Білгород-Дністровський 03 травня 2019 року, на запрошення військового капелана протоієрея Іоана Гуменюка, єпископ Одеський і Балтський Павло відвідав храм Святого Рівноапостольного князя Володимира, побудованого на території Білгород-Дністровського прикордонного загону, який відзначає сьогодні 27 річницю створення.



Білгород-Дністровський прикордонний загін, який входить до складу Південного регіонального управління Державної прикордонної служби України.
Сьогодні до складу загону входить 12 відділів прикордонної служби, 12 пунктів пропуску та один пункт контролю. Прикордонники загону охороняють ділянку кордону протяжністю більше 400 км в межах 5 районів Одеської області — Білгород-Дністровського, Біляївського, Роздільнянського, Саратського, а також Тарутинського.


Підчас святкового заходу був відслужлений молебень за Україну та всіх воїнів.


Перед початком молебня, єпископ Павло звернувся до присутніх з архіпастирським словом в якому подякував начальнику прикордонного загону Шарупичу Сергію Володимировичу за запрошення, та привітав його та весь особовий склад з святом, зазначивши, що Православна Церква України за кожним богослужінням молиться за воїнів, адже обравши для себе таке служіння і життєвий шлях, людина свідомо готова покласти своє життя за державу та співвітчизників.
За сумлінне та бездоганне служіння Українському народу, зразкове керування та щиру працю на користь Святої Православної Церкви, Його Преосвященство відзначив начальника Білгород-Дністровського прикордонного загону полковника Сергія Володимировича Шарупича Архієрейською Благословенною грамотою.


Під час молебня єпископу Павлу співслужили: обласний благочинний протоієрей Михайло Щерба, благочинний Біляївського району протоієрей Василь Єдин, настоятель храму Святого Рівноапостольного князя Володимира міста Білгород-Дністровського протоієрей Іван Гуменюк, настоятель Свято-Покровського храму смт. Сарата протоієрей Владислав Шіман.






Pоздрукувати матеріал