ЄПИСКОП ПАВЛО ОЧОЛИВ НЕДІЛЬНЕ БОГОСЛУЖІННЯ В ОДНОМУ З ДРЕВНІХ ХРАМІВ ОДЕЩИНИ

Опубліковано: 13 жовтня 2019 р. 12:00


У неділю 17-ту після П‘ятидесятниці, 13 жовтня 2019 року, коли Свята Православна Церква вшановує пам‘ять святителя Михаїла, першого Митрополита Київського і всієї Руси (992), на запрошення настоятеля ієромонаха Никона (Граблюка), єпископ Одеський і Балтський Павло очолив недільну Божественну Літургію у Свято-Покровському храмі села Цибулівка.


Його Преосвященству співслужив настоятель храму Різдва Пресвятої Богородиці села Знаменка протоієрей Микола Стефанчук та настоятель Свято-Покровського храму села Цибулівка ієромонах Никон (Граблюк).



Біля входу до храму, Преосвященнійшого Владику зустріли парафіяни та піднесли запашний коровай.


За богослужінням були піднесенні додаткові прохання про визволення нашої Батьківщини від нашестя чужинців та утвердження в Україні єдиної Помісної Православної Церкви.


По завершенні Літургії єпископ Павло привітав парафіян із неділею і наступаючим храмовим святом Покрови Пресвятої Богородиці.


З Благословення Предстоятеля Української Православної Церкви Блаженійшого Митрополита Київського і всієї України ЕПІФАНІЯ єпископ Павло відзначив настоятеля храму Благословенною Митрополичою грамотою, а активних прихожан Архієрейськими грамотами.


В свою чергу настоятель храму від імені усіх парафіян подякував архіпастирю за довгоочікуваний візит та спільну молитву, наголосивши на тому, що це є один з древніх храмів Одещини, якому вже понад 200 років.


Завершилося богослужіння уставним многоліттям та молитвою за Батьківщину: «Боже Великий, Єдиний, нам Україну храни!».



Pоздрукувати матеріал