ЄПИСКОП ПАВЛО ЗВЕРШИВ БОЖЕСТВЕННУ ЛІТУРГІЮ ТА ПАНАХИДУ У ПОМИНАЛЬНУ СУБОТУ

Опубліковано: 21 березня 2020 р. 17:00


У поминальну суботу третього тижня Великого посту, 21 березня 2020 року, коли Церква вшановує пам'ять Прп. Феофілакта, спов., єп. Нікомидійського (842 – 845), Поминання померлих, єпископ Одеський і Балтський Павло на запрошення настоятеля протоієрея Теодора Оробця відвідав парафію преподобного Сергія Радонежського, де очолив Божественну Літургію свт. Іоана Злотоустого.


За богослужінням були піднесенні додаткові прохання про визволення нашої Батьківщини від нашестя чужинців та утвердження в Україні єдиної Помісної Православної Церкви.



Також Архіпастир з духовенством піднесли особливу молитву, затверджену Священним Синодом Православної Церкви України у час згубної пошесті (пандемії) коронавірусу.


Сьогодні особливе поминання померлих, тому на Літургії підносилися заупокійні молитви за спочилих архіпастирів і пастирів, полеглих на полях бою за віру і Батьківщину, за загиблих під час подій на Майдані та на Донбасі – воїнів і мирних жителів, а також за усіх спочилих православних християн.


Після Літургії владика Павло разом зі священниками звершив панахиду, по завершенні якої архіпастир виголосив слова повчання.


Pоздрукувати матеріал