НЕДІЛЬНЕ БОГОСЛУЖІННЯ АРХІЄПИСКОПА АФАНАСІЯ

У неділю другу Великого посту, 12 березня 2023 року, коли свята Церква вшановує пам'ять свт. Григорія Палами та Собор усіх Преподобних Отців Києво-Печерських, Його Високопреосвященство Афанасій, архієпископ Одеський і Балтський очолив Божественну Літургію Свт. Василія Великого у кафедральному соборі Різдва Христового м. Одеса.
У співслужінні з кліриками храму та отцями-капеланами було вшановано пам'ять святителя Григорія Палами та наших преподобних отців, які прославились святістю життя у Києво-Печерській Лаврі.
Звернувшись до парафіян з архіпастирською проповіддю, Владика нагадав усім нам про постійний духовний подвиг християнина, про важливість молитви та Святого Причастя. Тому що спілкуючись у молитві з Богом, через подальше таїнство Євхаристії ми стаємо вмістилищем Святого Духа, для чого власне і створені.
Як взірець для наслідування нам потрібно споглядати життя святих отців Києво-Печерських, і маючи таку духовну скарбницю, наш народ упевнено здолає усі незгоди, які нам влаштовують наші земні вороги, чи одвічний ворог роду людського.
print the material