ТОМОС ПРО АВТОКЕФАЛІЮ ПРАВОСЛАВНОЇ ЦЕРКВИ УКРАЇНИ ЗМОЖЕ ПОБАЧИТИ КОЖЕН

Опубліковано: 05 січня 2019 р. 14:00


Томос про автокефалію об’єднаної Православної Церкви України виставлять у трапезному храмі Софійського собору (Малій Софії) 7 січня. Усі охочі зможуть його побачити після Різдвяної Літургії, яку очолить Предстоятель Помісної Церкви України Митрополит Епіфаній.


Богослужіння митрополита Епіфанія розпочнеться о 10:00 7 січня. Під час літургії у Софії Київській вже буде томос — документ, який Його Блаженство Епіфаній 6 січня отримає від Константинопольського патріарха.



У церкві попереджають, що вхід до головного собору Святої Софії буде обмежений під час літургії. Однак молитву транслюватимуть на екрані на Софійській площі.


Після богослужіння томос виставлять у Малій Софії, де кожен зможе його побачити в будь-який день з 8:00 до 18:00. Вхід до трапезного храму вільний.


Очільник Православної Церкви України митрополит Епіфаній зараз перебуває у Константинополі (Стамбул) та 6 січня отримає від Вселенського патріарха Варфоломія томос — грамоту про створення єдиної автокефальної церкви в Україні. Таким чином, процедуру отримання церковної незалежності буде завершено.


Помісна церква — це об’єднання всіх православних вірян, яке створюється за територіальним принципом. Помісна церква виступає на противагу вселенській, стає незалежною та самоврядною на території певної держави та зазвичай узгоджується з політико-адміністративним поділом та державними кордонами.



print the material