АРХІЄРЕЙСЬКЕ БОГОСЛУЖІННЯ У СВЯТО-ПОКРОВСЬКОМУ ХРАМІ МІСТА ОДЕСИ

У 16-ту неділю після П’ятдесятниці, 2 жовтня 2022 року, в день коли Свята Православна Церква молитовно вшановує і прославляє благовірного князя Ігоря Чернігівського, на запрошення настоятеля протоієрея Олександра Філіппова, єпископ Одеський і Балтський Афанасій очолив Божественну Літургію свт. Іоана Золотоустого у Свято-Покровському храмі міста Одеси.
Його Преосвященству співслужили: настоятель храму отець Олександр та протоієрей Димитрій Краснобаєв.
За богослужінням були піднесенні додаткові прохання про визволення нашої Батьківщини від нашестя чужинців, утвердження в Україні єдиної Помісної Православної Церкви, а також під час Літургії виголошувались особливі молитовні прохання: «за воїнів-захисників Української держави, за мир, здоров’я і спасіння наше, щоб Господь Бог наш допоміг нам у всьому».
Також архієрей возніс особливу молитву до Господа в час, коли Батьківщина в небезпеці.
По завершенні Літургії владика Афанасій виголосив проповідь і привітав усіх присутніх з прийдешнім храмовим святом, а також подякував за спільну молитву і побажав, щоби благодать Святого Духа, під покровою Пресвятої Богородиці завжди перебувала в цьому храмі.
Настоятель храму в свою чергу подякував Преосвященному владиці за відвідини їхньої парафії вручивши на знак вдячності букет квітів.
Pоздрукувати матеріал